Sépie s nádivkou
80 min.
Ingredience
- 100gramůMušle slávky
- 4plátkyChléb pšeničný (bílý)
- 50gramůCibulka jarní
- 30mililitrůOlej olivový
- 6kusůFíky sušené
- 50gramůOlivy černé
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVývar rybí
- 500mililitrůVíno červené
- 180gramůMrkev kořen
- 180gramůBrambory
- 6gramůTymián čerstvý
- 6gramůRozmarýn čerstvý
- 2litryVoda pitná
- 300gramůSépie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
13 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Sépie omyjeme, odřízneme hlavu s chapadly a vyjmeme vnitřnosti. Chapadla nakrájíme na menší kousky a společně s mušlemi povaříme 15 minut ve vroucí vodě. Chleba rozdrobíme. Cibulku nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev a brambory očistíme a pokrájíme na menší kusy. Bylinky omyjeme a nahrubo natrháme.
- 2Olej rozpálíme, přidáme cibulku, povařená chapadla, uvařené mušle, fíky, olivy a česnek. Přimícháme polovinu chlebové střídky, osolíme a opepříme. Nádivkou naplníme sépie. Vývar dáme do hrnce, přidáme mrkev, brambory a bylinky. Zalijeme vínem a vaříme do odpaření poloviny tekutiny. Poté vmícháme zbytek chleba, osolíme a opepříme. Vložíme nadívané sépie a dusíme 30 minut v troubě při 180 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.