Sicilská zeleninová pánev
38 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyLilek
- 6kusůCeler řapíkatý
- 4lžíceOlivy nakládané
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 8lžicOlej olivový
- 1lžíceKapary sterilované
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOcet vinný červený
- 50gramůMandle
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1kusCibule
- 0,5kusBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Lilek omyjeme a nakrájíme na kostky. Řapíky celeru očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlky kroužků, česnek prolisujeme. Olivy bez pecek nakrájíme na drobno.
- 2Olej rozehřejeme a podusíme na něm cibuli, přidáme lilek, celer a smažíme do zlatova. Pak přidáme lupínky mandlí, olivy, česnek, rajčata se šťávou a kapary. Osolíme, opepříme a dle chuti můžeme přidat ocet a cukr. Zeleninu přiklopíme a vaříme 10 minut, mírným varem.
- 3Do hotové zeleniny přidáme nasekanou bazalku, promícháme a ihned podáváme. Pokrm se může jíst i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.