Sicilská zeleninová pánev

38 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek omyjeme a nakrájíme na kostky. Řapíky celeru očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlky kroužků, česnek prolisujeme. Olivy bez pecek nakrájíme na drobno.
  • 2
    Olej rozehřejeme a podusíme na něm cibuli, přidáme lilek, celer a smažíme do zlatova. Pak přidáme lupínky mandlí, olivy, česnek, rajčata se šťávou a kapary. Osolíme, opepříme a dle chuti můžeme přidat ocet a cukr. Zeleninu přiklopíme a vaříme 10 minut, mírným varem.
  • 3
    Do hotové zeleniny přidáme nasekanou bazalku, promícháme a ihned podáváme. Pokrm se může jíst i studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.