Sicilské burgery
35 min.

Ingredience
- 4kusyBulky toastové
- 20mililitrůOlej olivový
- 30gramůBazalka
- 100gramůMozzarella
- 100gramůRoketa
- 40mililitrůMajonéza
- Na placičky
- 20mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 600gramůHovězí maso mleté
- 30gramůBazalka
- 30gramůMajoránka
- 30gramůOregano čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
- 100gramůRajčata
- 50gramůOlivy černé
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
17 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, necháme vychladnout.
- 2Do mísy vložíme mleté hovězí maso, směs cibule a česneku, nasekané olivy, sůl, pepř, bylinky, nasekaná rajčata, parmezán. Směs důkladně promícháme, vytvoříme 8 placiček, které rozložíme na tác a necháme chvíli uležet v chladnu.
- 3Poté je potřeme olejem a grilujeme 5 minut z každé strany. Posledních pár minut přidáme i rozpůlené toastové žemle. Každou půlku potřeme majonézou, vložíme pár listů rokety, ogrilovanou placičku, plátek mozzarelly ozdobený bazalkou a zakryjeme druhou půlkou namazanou majonézou. Propíchneme koktejlovým párátkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.