Skopová bylinková roláda
75 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová kýta
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceSaturejka
- 6stroužkůČesnek
- 0,5lžíceSůl
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžíceMajoránka
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceŘeřicha
- 1lžičkaPelyněk obecný
- 1špetkaYzop
- 500gramůBrambory
- 1lžičkaKmín celý
- 3decilitryVývar jehněčí
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5lžicOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
41 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
135 mg
Postup přípravy
- 1Skopovou kýtu odblaníme, odkrojíme všechen viditelný tuk, maso omyjeme odvarem ze saturejky, osušíme a rozkrojíme tak, aby vznikl velký plát. Maso naklepeme. Oloupaný česnek rozetřeme se solí a kýtu potřeme. Pak po celé ploše poklademe plátky anglické slaniny.
- 2Čerstvé bylinky: saturejku, majoránku, petrželku, řeřichu, pelyněk černobýl omyjeme a drobně pokrájíme. Bylinky dáme do misky a smícháme je se špetkou yzopu. Bylinky rozetřeme po celém plátu masa, které zavineme do rolády. Roládu ovážeme nití, aby se neotevřela.
- 3Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky, dáme do hrnce s 1 litrem vody, solí, kmínem a uvaříme je doměkka.
- 4V zapékací míse rozpálíme olej a roládu ze všech stran prudce opečeme. Pak přilijeme 2 dl vývaru a pečeme v troubě za častého podlévání vývarem (2-3 dl) a polévání výpekem. Pečeme při 190°C přibližně 50 minut.
- 5Upečenou roládu vyjmeme. Výpek posypeme moukou, rozmícháme a chvilku zapečeme. Roládu zbavíme nití, pokrájíme na plátky.
- 6Plátky rolády podáváme s vařenými bramborami, které polijeme šťávou z masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.