Skopová bylinková roláda

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
41 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
135 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopovou kýtu odblaníme, odkrojíme všechen viditelný tuk, maso omyjeme odvarem ze saturejky, osušíme a rozkrojíme tak, aby vznikl velký plát. Maso naklepeme. Oloupaný česnek rozetřeme se solí a kýtu potřeme. Pak po celé ploše poklademe plátky anglické slaniny.
  • 2
    Čerstvé bylinky: saturejku, majoránku, petrželku, řeřichu, pelyněk černobýl omyjeme a drobně pokrájíme. Bylinky dáme do misky a smícháme je se špetkou yzopu. Bylinky rozetřeme po celém plátu masa, které zavineme do rolády. Roládu ovážeme nití, aby se neotevřela.
  • 3
    Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky, dáme do hrnce s 1 litrem vody, solí, kmínem a uvaříme je doměkka.
  • 4
    V zapékací míse rozpálíme olej a roládu ze všech stran prudce opečeme. Pak přilijeme 2 dl vývaru a pečeme v troubě za častého podlévání vývarem (2-3 dl) a polévání výpekem. Pečeme při 190°C přibližně 50 minut.
  • 5
    Upečenou roládu vyjmeme. Výpek posypeme moukou, rozmícháme a chvilku zapečeme. Roládu zbavíme nití, pokrájíme na plátky.
  • 6
    Plátky rolády podáváme s vařenými bramborami, které polijeme šťávou z masa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.