Skopová plec s majoránkovou omáčkou
100 min.
Ingredience
- 1kilogramSkopová plec
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceSaturejka
- 500gramůBrambory
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 1lžíceMajoránka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4stroužkyČesnek
- 50gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
817 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
66 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Skopovou plec odblaníme, odřežeme viditelný tuk, žilky a omyjeme maso odvarem ze saturejky.
- 2Oloupeme brambory, mrkev, petržel, celer, cibuli a česnek. Zeleninu omyjeme. Všechnu zeleninu, kromě brambor, dáme s masem do hrnce. Přidáme sůl, celý pepř, bobkový list a majoránku. Přilijeme 1 litr vody a pod pokličkou vaříme minimálně 50 minut.
- 3V pánvi na rozpáleném másle přimícháme hladkou mouku a usmažíme si zlatou jíšku.
- 4Uvařené maso vyjmeme a pokrájíme na plátky. Vývar přecedíme a vrátíme zpět do hrnce a dáme znovu vařit. Do vývaru vložíme pokrájené brambory a uvaříme je doměkka. Uvařené brambory scedíme a vývar zachytíme a dáme znovu vařit. Pak do vývaru přimícháme jíšku, povaříme 2–5 minut, vložíme pokrájené maso, necháme přejít varem.
- 5Maso podáváme s brambory přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.