Skopová plec s majoránkovou omáčkou

100 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
817 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
66 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopovou plec odblaníme, odřežeme viditelný tuk, žilky a omyjeme maso odvarem ze saturejky.
  • 2
    Oloupeme brambory, mrkev, petržel, celer, cibuli a česnek. Zeleninu omyjeme. Všechnu zeleninu, kromě brambor, dáme s masem do hrnce. Přidáme sůl, celý pepř, bobkový list a majoránku. Přilijeme 1 litr vody a pod pokličkou vaříme minimálně 50 minut.
  • 3
    V pánvi na rozpáleném másle přimícháme hladkou mouku a usmažíme si zlatou jíšku.
  • 4
    Uvařené maso vyjmeme a pokrájíme na plátky. Vývar přecedíme a vrátíme zpět do hrnce a dáme znovu vařit. Do vývaru vložíme pokrájené brambory a uvaříme je doměkka. Uvařené brambory scedíme a vývar zachytíme a dáme znovu vařit. Pak do vývaru přimícháme jíšku, povaříme 2–5 minut, vložíme pokrájené maso, necháme přejít varem.
  • 5
    Maso podáváme s brambory přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.