Skopové ragú s fazolí
120 min.
Ingredience
- 600gramůFazole bílé
- 50gramůSlanina vepřová
- 2kusyHřebíček
- 3lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 700mililitrůHovězí vývar základní
- 100mililitrůOmáčka rajčatová
- 200gramůKlobása Chorizo
- 80gramůStrouhanka
- 5gramůPetržel - nať
- 2kusyCibule
- 1000gramůSkopová kýta
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
947 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
46 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
17 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Fazole použijeme předvařené. Do hrnce nasypeme fazole, zalijeme vodou, přidáme kostičky slaniny, cibuli, do které zapíchneme 2 hřebíčky, snítku petrželky, 2 stroužky česneku a osolíme. Vaříme přibližně 45 minut.
- 2V hlubší pánvi na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a jakmile zrůžoví, přidáme plátky skopové kýty, orestujeme, ochutíme solí, pepřem, česnekem, podlijeme vývarem, přisypeme klobásu nakrájenou na kolečka a dusíme téměř 1 hodinu. Před koncem dušení přimícháme do šťávy rajčatovou omáčku.
- 3Uvařené fazole scedíme, vyndáme cibuli a koření, fazole nasypeme do pekáčku. Přidáme skopové maso i s omáčkou a klobásou, lehce posypeme strouhankou a dáme na 15 až 20 minut zapéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.