Slávky pečené s bylinkami

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
12 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve pečlivě očistíme mušle, nejlépe pod tekoucí vodou, kartáčkem na ruce. Nepoužijeme ty mušle, které mají poškozené lastury a také ty, které se při poklepu nezavřou. Poté, v hlubším rendlíku, slávky spolu s vínem a bobkovým listem prohříváme. Občas slávky v rendlíku protřeseme. Po 5 minutách slávky roztřídíme. Ty, které se neotevřely, odstraníme. Ostatní vyloupeme a vložíme do jedné půlky lastury. Takto připravené lastury narovnáme do žáruvzdorné mísy.
  • 2
    Na mírném plameni rozehřejeme máslo, vlijeme je do misky a smícháme s bílou strouhankou, drobně posekanou petrželovou natí a pažitkou, přidáme drobně pokrájený česnek, pepř, sůl a řádně promícháme. Ve směsi necháme mírně ztuhnout máslo. Poté směs pokládáme pomocí dvou lžiček na slávky. Aby se strouhanková směs nerozsypala, mírně ji na slávky přitiskneme.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 230 °C a pečeme v ní slávky zhruba 10 minut. Slávky hned servírujeme na míse, zdobíme půlměsíčky citronu a petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.