Slávky s bylinkami
30 min.
Ingredience
- 40gramůPetržel - nať
- 700gramůMušle slávky
- 40gramůStrouhanka
- 50mililitrůVíno bílé
- 20mililitrůOlej olivový
- 80gramůMáslo čerstvé
- 250gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůKerblík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
26 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
576 mg
Postup přípravy
- 1Do misky dáme máslo a necháme ho změknout na pokojovou teplotu. Odrhneme slávky a omyjeme je. Vhodíme je do pánve, přidáme 1 stroužek oloupaného česneku, trochu omyté, osušené a nasekané petrželky, bílé víno a olej a na středním plameni je pod pokličkou za občasného zatřesení pánví necháme otevřít.
- 2Stáhneme pánev z plamene, vyloupeme korýše ze skořápek, polovinu skořápek si uschováme a druhou polovinu vyhodíme společně se slávkami, které se neotevřely. Omyjeme zbývající petrželku a kerblík, osušíme je a nasekáme společně se zbývajícím stroužkem česneku.
- 3Přidáme oba nasekané druhy bylinek a nasekaný česnek k rozměklému máslu, přisypeme špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a vymícháme z těchto ingrediencí hladkou směs. Do každé uschované skořápky dáme vrstvu směsi, přidáme 1 korýše a přikryjeme ho vrstvou směsi. Pokračujeme tímto způsobem, dokud nespotřebujeme všechny ingredience.
- 4Pekáč vysypeme stejnoměrně hrubou solí, položíme na ni připravené skořápky s náplní a posypeme je strouhankou. Dáme ho na několik minut do trouby předehřáté na 200 °C, dokud nezačne máslo zlátnout. Zapečené horké slávky podáváme v pekáči.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.