Slavnostní barevný pilaf

100 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1603 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
106 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
10 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek, feferonky a petrželku nasekáme nadrobno. Smícháme s nastrouhaným vařeným bramborem a mletým masem. Přidáme zázvor, pepř, trochu kmínu, muškátový oříšek a ochutíme solí. Směs necháme odpočinout.
  • 2
    Jednu cibuli nakrájíme, na rozpáleném másle necháme zesklovatět, přidáme nakrájené maso, kmín a osolíme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  • 3
    Nasekané mandle smícháme s rozinkami. Šafrán rozmícháme ve šťávě vymačkané z citronů, cukr svaříme v 1/4 litru vody.
  • 4
    Ze směsi mletého masa vytvoříme malé kuličky a na másle je osmažíme. Mandle s rozinkami upražíme rovněž na másle. Strouhaný kokos důkladně rozvaříme v trošce vody. Rýži propláchneme a polovinu dáme dusit. Když je napůl hotová, přidáme citronovou šťávu se šafránem a promícháme.
  • 5
    V jiné nádobě rozehřejeme máslo, přidáme špetku soli, kokosové mléko a druhou nakrájenou cibuli. Vsypeme zbytek rýže a podlijeme. Dusíme do poloměkka. Takto nám vznikne dvojí rýže-bílá a žlutá.
  • 6
    Do bílé rýže vmícháme hotové kostky masa i se šťávou, všechny zbylé ingredience s jogurtem a svařeným cukrem, důkladně promícháme a třetinu směsi přemístíme do kastrolu. Na tuto vrstvu dáme polovinu žluté rýže, pak druhou třetinu bílé, rozetřeme zbytek žluté a nakonec dáme zbylou bílou rýži. Přiklopíme a necháme ještě chvíli podusit.
  • 7
    Hotový pilaf opatrně vyklopíme na horký podnos, dozdobíme smaženými kuličkami z mletého masa a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.