Slepice dušená s rajčaty a olivami
110 min.
Ingredience
- 1000gramůSlepice
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 15gramůPaprika mletá pálivá
- 3stroužkyČesnek
- 400mililitrůVývar slepičí
- 250gramůRajčata
- 200gramůBrambory
- 50gramůStrouhanka
- 100gramůOlivy zelené
- 350gramůCibule
- 50gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
32 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou vykuchanou slepici naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, rozkrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme, rajčata nakrájíme na plátky. Očištěné brambory krájíme na čtvrtky, olivy vypeckujeme a pokrájíme na půlky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a osmahneme. Přiložíme maso a osmažíme ze všech stran. Podlijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi hodinu. Přidáme rajčata, brambory, olivy, posypeme strouhankou, pálivou paprikou, promícháme a dodusíme do měkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.