Slepičí kaldoun
70 min.
Ingredience
- 10gramůCibule
- 100gramůKuřecí drůbky
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaNové koření mleté
- 1špetkaSůl
- 20gramůCeler řapíkatý
- 20gramůPetržel kořen
- 20gramůOlej rostlinný
- 60gramůJátra drůbeží
- 20gramůStrouhanka
- 1špetkaMajoránka
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůMouka pšeničná hrubá
- 20gramůMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 1hrstPažitka
- 30gramůKvěták
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné drůbky bez jater zalijeme studenou vodou, přidáme, pepř, nové koření, sůl a vaříme doměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, růžičky květáku a uvaříme doměkka.
- 2Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji prochladlým vývarem z drůbků, rozšleháme a za občasného míchání dobře provaříme.
- 3Rozetřená játra promícháme se strouhankou, hrubou moukou, vejcem, třeným česnekem, pepřem, majoránkou, solí a pokrájenou cibulí a vytvarujeme do menších nočků.
- 4Přidáme zvlášť uvařené játrové nočky, drobně pokrájené maso z drůbků, krátce povaříme a ozdobíme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.