Slepičí vývar s kerblíkem a vínem

140 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
33 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou šalotku s bramborami pokrájíme nadrobno. V hrnci na rozpuštěném másle cibuli podusíme, zalijeme litrem čistého slepičího bujonu, přidáme pokrájené brambory a přivedeme polévku k varu. Pak zmírníme teplotu a pomalu vaříme přibližně 30 minut.
  • 2
    Polévku před koncem vaření zahustíme smetanou, ve které jsme rozšlehali žloutky. Necháme přejít varem, odstavíme z plotny a vše rozmixujeme na krémovou polévku.
  • 3
    Přilijeme bílé víno, zamícháme, podle chuti dosolíme, přidáme omytý, drobně pokrájený kerblík a podáváme.
  • 4
    Slepičí bujon:
  • 5
    Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce. Cibuli vceelku očistíme od vrchní slupky, omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy, vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme libeček, petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
  • 6
    Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.
  • 7
    Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujón dochutíme solí a podáváme. Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujónu nebo ho využijeme k přípravě jiných pokrmů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.