Smažená kotleta s bramborovým salátem a paprikovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 0,25špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusVepřové kotlety
- 30mililitrůOlej rostlinný
- Na omáčku
- 1,5lžíceMarmeláda meruňková
- 0,5kusPaprika zelená
- Na salát
- 50mililitrůVoda pitná
- 80gramůŘedkvička
- 250gramůBrambory
- 1lžíceOlej olivový
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 0,5lžícePetržel - nať
- 0,5lžícePažitka
- 0,5kusCibule červená
- 0,5lžíceOcet kvasný lihový
- Na vývar
- 50mililitrůVoda pitná
- 0,13kusBujón zeleninový
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
47 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, necháme zchladnout, poté oloupeme a nakrájíme na plátky. V 50 ml vody vaříme pět minut 1/8 ks zeleninového bujónu. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, pažitku a petrželovou nať jemně nasekáme, papriku zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky a promícháme s rozšlehanou marmeládou. Kotletu lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2Smícháme bylinky s cibulí, zeleninovým vývarem, olejem, octem, hořčicí, solí a pepřem, dobře promícháme. Plátky brambor vložíme do mísy spolu s ředkvičkami, přelijeme bylinkovou zálivkou a promícháme.
- 3Kotletu osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji.
- 4Kotletu podáváme s bramborovým salátem a paprikovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.