Smažená zelenina s hlívou a zázvorem

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
7 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek a zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli zbavíme slupek a pokrájíme na tenká kolečka. Zelí rozdělíme na jednotlivé listy, opláchneme a necháme okapat. Čínskou brokolici rozdělíme na jednotlivé stonky a rozkrojíme napůl. Hlívu pokrájíme na nudličky.
  • 2
    Rýži uvaříme v osolené vodě. Poté slijeme a dáme stranou. Pánev na wok rozpálíme, vsypeme sezamová semínka a pražíme 2 minuty. Semínka vysypeme z pánve do mističky. Do pánve vlijeme olej na kterém osmažíme cibuli, česnek a zázvor po dobu 2 minut. Vmícháme zelí, brokolici, hlívu, omáčku kecap manis a 30 ml vody. Upravujeme další 3 minuty, osolíme a opepříme, poté zeleninu rozdělíme na talíře a servírujeme společně s vařenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.