Smažená zelenina s hlívou a zázvorem
25 min.
Ingredience
- 400gramůRýže loupaná
- 1lžíceSezam - semena
- 15mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůZázvor celý
- 60gramůCibule
- 1kusZelí čínské
- 1kusBrokolice
- 300gramůHlíva ústřičná
- 30mililitrůOmáčka kecap manis
- 2030mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
7 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Česnek a zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli zbavíme slupek a pokrájíme na tenká kolečka. Zelí rozdělíme na jednotlivé listy, opláchneme a necháme okapat. Čínskou brokolici rozdělíme na jednotlivé stonky a rozkrojíme napůl. Hlívu pokrájíme na nudličky.
- 2Rýži uvaříme v osolené vodě. Poté slijeme a dáme stranou. Pánev na wok rozpálíme, vsypeme sezamová semínka a pražíme 2 minuty. Semínka vysypeme z pánve do mističky. Do pánve vlijeme olej na kterém osmažíme cibuli, česnek a zázvor po dobu 2 minut. Vmícháme zelí, brokolici, hlívu, omáčku kecap manis a 30 ml vody. Upravujeme další 3 minuty, osolíme a opepříme, poté zeleninu rozdělíme na talíře a servírujeme společně s vařenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.