Smažené jehněčí kotlety s petrželkou

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1050 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
65 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do nádoby dáme hořčici s medem, česnekem, rozmarýnem a se 2 lžícemi oleje. Výbornou chuť směsi dodá nasekaný čerstvý rozmarýn. Vzniklou směsí natřeme kotlety a posypeme strouhankou. Strouhanka musí být pouze z bílého pečiva.
  • 2
    Vedle v kastrůlku uvaříme vodu a do ní vložíme pastinák, nakrájený na větší kousky, přidáme brambory a česnek a vše necháme podusit do změknutí cca 20 minut. Po uvaření vodu z rendlíku odstraníme a směs rozmělníme. Ochutíme solí a pepřem a přidáme muškátový oříšek.
  • 3
    Na grilu při středním výkonu, klademe kotlety na grilovací mřížku, poté je z obou stran pomažeme zbylým olejem nebo máslem. Musíme si uvědomit, že grilování trvá z každé strany 7-8 minut, tj. dokud není maso měkké. Troubu ztlumíme na nižší stupeň výhřevnosti, aby se strouhanka na kotletách nepřipálila. Jako přílohu k hotovému pokrmu podáváme bramborovou kaši, politou smetanou a ozdobenou špetkou rozmarýnu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.