Smažený lilek s česnekem a se sýrem

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme 3 lžíce olivového oleje s citronovou šťávou, směs dochutíme pepřem a solí. Sýr rozdrobíme, lilek omyjeme, okapaný nakrájíme na 1 cm silné plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje a plátky lilku na něm smažíme do zlatova po 5 minut z obou stran. Během smažení k lilku přidáme česnek.
  • 3
    Usmažené lilky rozložíme na talíře, dochutíme oreganem, pepřem, solí, pokapeme připraveným ochuceným olejem, posypeme rozdrobeným sýrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.