Smetanový boršč zeleninový

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Syrové brambory oloupeme a rozčtvrtíme. Ze zelí odstraníme zvadlé a poškozené listy, vykrojíme košťál, zelí nakrájíme na čtverečky. Petrželovou nať a kopr nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 2
    Na másle zpěníme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu, polovinu nakrájených paprik, rajčata, řepu, zakapeme octem, zalijeme 500 ml vody a za občasného míchání dusíme zhruba 20 minut. Poté vmícháme brambory, zelí, koření, vlijeme zbylou vodu a vaříme, až jsou brambory měkké. Poté polévku osolíme, osladíme, vmícháme zbylou papriku, česnek a necháme přejít varem. Před podáváním do polévky zašleháme smetanu, petrželovou nať a kopr.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.