Snídaně sedláka ze Středomoří

45 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
23 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechnu zeleninu očistíme a opláchneme. Lilek nakrájíme na plátky, nasolíme, necháme 15 minut odležet, aby ztratil hořkost. Poté jej opět důkladně opláchneme a vymačkáme z něj tekutinu. Cuketu pokrájíme na silnější plátky, papriku nakrájíme na kolečka, cibuli s bramborami na tenké plátky. Z omytých bylinek otrháme lístky, pár lístků bazalky dáme stranou na ozdobu, zbytek nasekáme, každou bylinku zvlášť. Lžíci petrželky necháme stranou pro pozdější použití.
  • 2
    Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, osolíme a přikryté dusíme 15 minut. Dle potřeby mírně podlijeme vodou. Poté přidáme lilek s cuketou, prolisovaný česnek, majoránku a tymián. Zprudka a za stálého míchání opékáme 8 minut.
  • 3
    V jogurtu mírně rozšleháme vejce, dle chuti osolíme a opepříme, přidáme bazalku a petrželku a směsí polijeme opečenou zeleninu. Omeletu pozvolna opékáme, dokud vejce částečně neztuhnou.
  • 4
    Hotovou omeletu přesuneme na plochou mísu, posypeme petrželkou a ozdobíme lístky bazalky. Krájíme na dílky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.