Snídaně sedláka ze Středomoří
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůLilek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůCuketa
- 250gramůBrambory
- 1špetkaTymián čerstvý
- 1špetkaPetržel - nať
- 1kusPaprika červená
- 1lžičkaMajoránka
- 100mililitrůJogurt bílý
- 1špetkaBazalka
- 12kusůVejce slepičí
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
23 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Všechnu zeleninu očistíme a opláchneme. Lilek nakrájíme na plátky, nasolíme, necháme 15 minut odležet, aby ztratil hořkost. Poté jej opět důkladně opláchneme a vymačkáme z něj tekutinu. Cuketu pokrájíme na silnější plátky, papriku nakrájíme na kolečka, cibuli s bramborami na tenké plátky. Z omytých bylinek otrháme lístky, pár lístků bazalky dáme stranou na ozdobu, zbytek nasekáme, každou bylinku zvlášť. Lžíci petrželky necháme stranou pro pozdější použití.
- 2Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, osolíme a přikryté dusíme 15 minut. Dle potřeby mírně podlijeme vodou. Poté přidáme lilek s cuketou, prolisovaný česnek, majoránku a tymián. Zprudka a za stálého míchání opékáme 8 minut.
- 3V jogurtu mírně rozšleháme vejce, dle chuti osolíme a opepříme, přidáme bazalku a petrželku a směsí polijeme opečenou zeleninu. Omeletu pozvolna opékáme, dokud vejce částečně neztuhnou.
- 4Hotovou omeletu přesuneme na plochou mísu, posypeme petrželkou a ozdobíme lístky bazalky. Krájíme na dílky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.