Sójové kostky v zeleninovém pyré

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
22 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vlijeme olivový olej, přidáme sójovou omáčku, sušenou šalvěj, lžičku mleté papriky, kmín, saturejku a oregano.
  • 2
    Do této marinády vložíme kostky a dobře promícháme. Nakládáme několik hodin, nejlépe přes noc.
  • 3
    Mrkev, celer, petržel, cibuli a hlávkové zelí pokrájíme na větší kousky a vaříme do měkka asi 20 minut. Scedíme a dáme do mixéru i s trochou vody, ve které se zelenina vařila. Mixujeme asi 3 minuty. V případě potřeby můžeme dolít ještě trochu vody ze zeleniny.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme olivový olej. Orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Přisypeme mletou papriku a promícháme. Přidáme kostky sójového masa i s marinádou a dobře orestujeme.
  • 5
    Ke kostkám přilijeme pyré z mixéru a promícháme. Zahustíme solamylem rozpuštěným v sójovém mléce. Podusíme ještě 3 minuty.
  • 6
    Podle chuti dosolíme.
  • 7
    Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.