Sójové kostky v zeleninovém pyré
50 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 200gramůSójové kostky
- 1lžičkaŠalvěj sušená
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 2lžíceOmáčka sójová
- 200mililitrůMléko sójové
- 2lžíceSolamyl
- 2lžičkySůl
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůZelí hlávkové bílé
- 100gramůMrkev kořen
- 4stroužkyČesnek
- 80gramůOlej olivový
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaSaturejka
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
22 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vlijeme olivový olej, přidáme sójovou omáčku, sušenou šalvěj, lžičku mleté papriky, kmín, saturejku a oregano.
- 2Do této marinády vložíme kostky a dobře promícháme. Nakládáme několik hodin, nejlépe přes noc.
- 3Mrkev, celer, petržel, cibuli a hlávkové zelí pokrájíme na větší kousky a vaříme do měkka asi 20 minut. Scedíme a dáme do mixéru i s trochou vody, ve které se zelenina vařila. Mixujeme asi 3 minuty. V případě potřeby můžeme dolít ještě trochu vody ze zeleniny.
- 4Na pánvi rozpálíme olivový olej. Orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Přisypeme mletou papriku a promícháme. Přidáme kostky sójového masa i s marinádou a dobře orestujeme.
- 5Ke kostkám přilijeme pyré z mixéru a promícháme. Zahustíme solamylem rozpuštěným v sójovém mléce. Podusíme ještě 3 minuty.
- 6Podle chuti dosolíme.
- 7Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.