Sójové výhonky s ředkvičkovým ragú, bramborovým krémem a olivami
60 min.
Ingredience
- 450gramůŘedkvička
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 10gramůSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1hrstPažitka
- 200gramůSójové výhonky
- 150gramůBrambory
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaMuškátový květ
- 130gramůOlivy černé
- 2kusyŠalotka
- 3stroužkyČesnek
- 1hrstSalát hlávkový
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
40 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé ředkvičky očistíme, odstraníme natě a kořínky a omyjeme pod studenou vodou. Rozkrojíme na čtvrtinky, případně na měsíčky. V pánvi rozehřejeme pár kapek olivového oleje, přisypeme ředkvičky a ochutíme solí a pepřem. Krátce orestujeme, mezitím několikrát promícháme. Přidáme lžíci nasekané pažitky a ihned odstavíme.
- 2Sójové výhonky očistíme, propláchneme a necháme okapat. Mírně osolíme. Dlouhou pažitku pokropíme horkou vodou, výhonky urovnáme do malých svazečků a pažitkou je stáhneme a upevníme mašličkou.
- 3Brambory oloupeme, rozkrojíme na malé kousky, zalijeme mlékem, osolíme a uvaříme doměkka. Poté protlačíme přes jemné síto do rendlíku. Před podáváním zlehka zahřejeme a přidáme máslo a tolik smetany, abychom získali řídkou omáčku. Dochutíme muškátovým oříškem.
- 4Černé olivy vypeckujeme, promícháme s nasekanou šalotkou, česnekem, petrželkou a olivovým olejem. Směs v mixéru rozsekáme najemno. Doprostřed každého talíře navršíme hromádku ředkvičkového ragú, položíme na něj několik lístků salátu a postavíme svazeček výhonků. Okolo nalijeme bramborový krém a do něj přidáme střídavě olivovou omáčku. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.