Špagetini s kapari a ančovičkou
60 min.
Ingredience
- 320gramůTěstoviny Bucatini
- 500gramůAnčovička - filety
- 200gramůRajčata
- 40gramůOlivy černé
- 60gramůOregano čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 1kusChilli paprička
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůKapary
- 2kusyČesnek
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
23 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Petrželku jemně nasekáme. Omyjeme nasolené ančovičky, abychom je zbavili soli, otevřeme je, vyjmeme páteř a pokrájíme je na kousky. Omyjeme od soli kapary tak, že je několikrát propláchneme pod tekoucí studenou vodou, pak je nahrubo nasekáme.
- 2Oloupeme stroužky česneku, osmažíme je na pánvi na 2 lžících oleje společně s pálivou červenou papričkou. Česnek a papričku potom vyhodíme, místo nich přidáme na kousky pokrájené ančovičky, nasekané kapary, pokrájená rajčata a za občasného zamíchání vše asi 10 minut podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme čerstvé oregano a olivy a stáhneme pánev ze sporáku.
- 3Čerstvé ančovičky vykucháme, odtrhneme jim hlavičku, vykostíme je, obalíme v rozšlehaném vejci a v pánvi s rozehřátým olejem osmažíme.
- 4V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a dáme do ní vařit těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je, asi půl minuty je prohříváme s rajčatovou omáčkou a nakonec posypeme petrželkou. Navrch rozdělíme osmažené ančovičky. Servírujeme na jednotlivých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.