Špagety po sicilsku
30 min.
Ingredience
- 400gramůBrokolice
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusFeferony
- 1kusOregano čerstvé
- 1kusTymián čerstvý
- 3lžíceHrozinky
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůŠpagety, Makarony vařené
- 6lžicOlej olivový
- 2lžíceOříšky piniové
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Omytou brokolici rozebereme na růžičky a povaříme 5 minut v osolené vodě. Poté růžičky prolijeme studenou vodou.
- 2Oloupaný, na plátky nakrájený česnek, piniové oříšky a rozinky upražíme na oleji do zlatova. Přidáme čerstvé, nasekané bylinky, rajčata a vše dusíme 10 minut. Nakonec přidáme brokolici, podle chuti osolíme a opepříme, odstavíme z ohně a udržujeme v teple.
- 3Vařené špagety rozdělíme na talíře spolu s omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.