Špagety s masovými kuličkami
80 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžičkaOregano sušené
- 100gramůSýr Parmezán
- 2lžíceOlej rostlinný
- 240gramůProtlak rajčatový
- 500gramůHovězí maso mleté
- 100gramůStrouhanka
- 1kusPetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,75lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
18 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1V misce dobře promícháme mleté maso, strouhanku, rozšlehané vejce, čerstvou petrželku pokrájenou nadrobno (nebo sušenou), utřený česnek, mletý pepř a sůl. Z hmoty vytvoříme kuličky o průměru 2 cm a pokládáme na pomoučené prkénko. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm masové kuličky po všech stranách dozlatova. Položíme na ubrousek.
- 2Tuk po opékání kuliček znovu rozehřejeme, osmahneme na něm cibulku pokrájenou nadrobno, přidáme rajčatový protlak a za stálého míchání rozředíme vodou. Vaříme do zhoustnutí. Přidáme cukr, sůl, oregano a mletý pepř. Zmírníme oheň a vsypeme nastrouhaný parmezán. Do omáčky vložíme opečené kuličky a velmi pomalu vaříme asi 20 minut.
- 3Mezitím uvaříme špagety dle návodu na obalu. Necháme okapat, rozdělíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.