Špagety s rajčatovým pestem

45 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
24 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vodě asi 5 minut povaříme rajčata, vyjmeme je a necháme okapat.150 ml vody, ve které se rajčata vařila si dáme stranou.
  • 2
    Na pánvi osmažíme bez tuku a dozlatova piniová jádra a mandle. Spolu s vařenými rajčaty a nastrouhaným parmezánem je najemno rozmixujeme. Do mixované směsi postupně přiléváme vodu z rajčat.
  • 3
    Bazalku 1 svazek a petrželku 1/2 svazku opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Vmícháme do pesta, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem a balzamikovým octem ( 1-2 p.l).
  • 4
    Špagety uvaříme dle návodu na obalu, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.Smícháme s pestem a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.