Špagety s tomatovým pestem, mandlemi a piniovými oříšky
40 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 100gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 50gramůMandle
- 60gramůOříšky piniové
- 80gramůSýr Parmezán
- 1hrstBazalka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 2lžíceBalsamico ocet
- 400gramůŠpagety
- 0,5hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
23 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě povaříme asi 5 minut rajčata, která poté vyjmeme a necháme okapat. Vodu, ve které se rajčata vařila, odložíme stranou, nevyléváme. Na pánvi bez tuku dozlatova opražíme mandle a piniové oříšky. Nastrouháme parmezán. Rajčata, jádra a parmezán vložíme do mixéru a najemno rozmixujeme. Při mixování do směsi postupně přiléváme vodu z rajčat.
- 2Bazalku a petrželku opláchneme a osušíme. Bylinky najemno nasekáme, takto připravené je přidáme do pesta, dochutíme solí, pepřem, cukrem a balzamikovým octem.
- 3Ve osolené vodě uvaříme špagety dle návodu. Uvařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je promícháme s pestem, naporcujeme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.