Spaghettini alla puttanesca

27 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
11 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka.
  • 2
    Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Sardelky nakrájíme nahrubo, černé olivy přepůlíme a kapary necháme okapat.
  • 3
    V hrnci zahřejeme olej, přidáme česnek, sardelky a 3 minuty dusíme, až jsou měkké.
  • 4
    K tuku se sardelkami a česnekem přidáme nakrájená rajčata z konzervy i se šťávou, olivy, kapary, oregano a pálivou papričku. Směs asi 5 minut povaříme, promícháme, osolíme a opepříme.
  • 5
    Těstoviny slijeme, necháme okapat a upravíme je na talíře. Horké je polijeme omáčkou, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.