Spaghettini alla puttanesca
27 min.
Ingredience
- 4kusySardelové řezy
- 80gramůOlivy černé
- 4lžíceKapary sterilované
- 4litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 400gramůTěstoviny Spaghettini
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaOregano sušené
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyPetržel - nať
- 4stroužkyČesnek
- 1kusRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
11 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka.
- 2Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Sardelky nakrájíme nahrubo, černé olivy přepůlíme a kapary necháme okapat.
- 3V hrnci zahřejeme olej, přidáme česnek, sardelky a 3 minuty dusíme, až jsou měkké.
- 4K tuku se sardelkami a česnekem přidáme nakrájená rajčata z konzervy i se šťávou, olivy, kapary, oregano a pálivou papričku. Směs asi 5 minut povaříme, promícháme, osolíme a opepříme.
- 5Těstoviny slijeme, necháme okapat a upravíme je na talíře. Horké je polijeme omáčkou, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.