Španělská smažená kuřecí křidélka v sherry
100 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 2,5lžíceSůl
- 1lžičkaRozmarýn
- 1lžíceTabasco
- 250mililitrůSherry brandy
- 6lžicPetržel - nať
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 3lžíceMléko polotučné
- 1600gramůKuřecí křídla
- 250gramůStrouhanka
- 220mililitrůOlej rostlinný
- 1kusCitrony
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1012 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
64 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená kuřecí křidélka zbavíme špiček, poté je vložíme do velké mělké mísy. Oloupaný česnek utřeme se lžičkou soli a lžičkou rozmarýnových lístků, v malé misce smícháme s tabascem, suchým vínem sherry a 2 lžícemi oleje.
- 2Křidélka potřeme připravenou marinádou, mísu přikryjeme a dáme do chladničky alespoň na hodinu marinovat. V průběhu marinování křidélka občas obrátíme.
- 3Mezitím nasekáme zelenou petrželku, smícháme ji se strouhankou a naplníme do silného igelitového sáčku. Do druhého sáčku dáme hladkou mouku, smíchanou se 2 lžícemi soli a ½ lžičkou mletého pepře. V misce ušleháme vejce se 3 lžícemi mléka, na tenké plátky pokrájíme citron.
- 4Křidélka dále zpracujeme následně: necháme je okapat, vložíme do sáčku s moukou a protřepeme, aby se obalila, poté je omočíme v rozšlehaných vejcích a následně protřepeme v sáčku se strouhankou.
- 5Obalená křidélka křidélka smažíme na velké pánvi, ve které jsme na vyšší teplotu rozehřáli zbytek oleje. Křidélka osmažíme do zlatova 10 - 12 minut z každé strany, hotová necháme okapat a ukládáme na pekáč v troubě, vyhřáté na 90° C. Tak maso zůstane teplé, než osmažíme i ostatní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.