Španělské topinky se ztracenými vejci - pampoli

40 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
33 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
788 mg
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme balsamikový dip: do rendlíku vlijeme 7 lžic vody, 7,5 lžic octa a 5 lžic krystalového cukru. Při nízké teplotě uvaříme hustý sirup, ten odložíme do sklenice, necháme vychladnout. Klobásu Chorizo pokrájíme na plátky.
  • 2
    Omytá rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme je, nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky, rozmačkáme vidličkou. Přidáme k nim sůl, cukr, pepř, olivový olej, utřený česnek, pár kapek octa a rajčata důkladně promícháme.
  • 3
    Do hrnce vlijeme vodu, přidáme ocet, počkáme, dokud voda nezačne vřít. Poté ztlumíme plamen, vidličkou si vytvoříme vír. Do misky rozklepneme vejce. Do vody necháme z misky opatrně sklouznout vejce, ve vodě ho necháme 3 - 4 minuty povařit, mezitím ho opatrně otočíme, pracujeme velmi opatrně děrovanou naběračkou. Poté vejce vyjmeme z vody, odložíme na prkénko, tímto způsobem uvaříme další 3 vejce.
  • 4
    Omytou pažitku drobně pokrájíme, v topinkovači opečeme plátky chleba, potřeme je česnekem a rozpečenými rajčaty. Plátky klobásy zlehka osmažíme, aby pustily barvu, poklademe je na rajčata. Na ně vložíme ztracená vejce, která posypeme špetkami soli, čerstvě pomletého pepře, ozdobíme pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.