Španělské topinky se ztracenými vejci - pampoli
40 min.
Ingredience
- Balsamikový dip
- 7lžicVoda pitná
- 7,5lžicBalsamico ocet
- 5lžicCukr krupice
- Na topinky
- 1stroužekČesnek
- 250gramůKlobása Chorizo
- 2lžícePažitka
- Ochucená rajčata
- 2kusyRajčata
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 5lžičekCukr krupice
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 0,5lžičkaOcet vinný červený
- Ztracená vejce
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
33 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
788 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme balsamikový dip: do rendlíku vlijeme 7 lžic vody, 7,5 lžic octa a 5 lžic krystalového cukru. Při nízké teplotě uvaříme hustý sirup, ten odložíme do sklenice, necháme vychladnout. Klobásu Chorizo pokrájíme na plátky.
- 2Omytá rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme je, nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky, rozmačkáme vidličkou. Přidáme k nim sůl, cukr, pepř, olivový olej, utřený česnek, pár kapek octa a rajčata důkladně promícháme.
- 3Do hrnce vlijeme vodu, přidáme ocet, počkáme, dokud voda nezačne vřít. Poté ztlumíme plamen, vidličkou si vytvoříme vír. Do misky rozklepneme vejce. Do vody necháme z misky opatrně sklouznout vejce, ve vodě ho necháme 3 - 4 minuty povařit, mezitím ho opatrně otočíme, pracujeme velmi opatrně děrovanou naběračkou. Poté vejce vyjmeme z vody, odložíme na prkénko, tímto způsobem uvaříme další 3 vejce.
- 4Omytou pažitku drobně pokrájíme, v topinkovači opečeme plátky chleba, potřeme je česnekem a rozpečenými rajčaty. Plátky klobásy zlehka osmažíme, aby pustily barvu, poklademe je na rajčata. Na ně vložíme ztracená vejce, která posypeme špetkami soli, čerstvě pomletého pepře, ozdobíme pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.