Špenátová omeleta s olivami a fetou
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceOregano čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOlej olivový
- 200gramůBrambory
- 2lžíceOlivy černé
- 150gramůŠpenát listový čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 10kusůVejce slepičí
- 5lžicSýr Feta
- 60gramůRajčata sušená sterilovaná
- 3kusyPaprika červená
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme vejce, nasekané oregano a pepř.
- 2Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Vše zprudka osmahneme doměkka. Přidáme omytý špenát a chvíli podusíme. Odstavíme z pánve a vmícháme vypeckované olivy, rozdrobenou fetu a rajčata.
- 3Pánev vrátíme na plotnu, vlijeme vaječnou směs a zvolna smažíme 10-15 minut. Okraje omelety lehce odhrnujeme od stěn pánve.
- 4Téměř hotovou omeletu vložíme na 5 minut pod rozpálený gril dopečeme dozlatova.
- 5Očištěné, rozpůlené papriky grilujeme, až slupka ztmavne. Po vychladnutí papriku oloupeme a umixujeme na pyré.
- 6Omeletu nakrájíme na porce a přelijeme paprikovým pyré.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.