Špenátová omeleta s olivami a fetou

45 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme vejce, nasekané oregano a pepř.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Vše zprudka osmahneme doměkka. Přidáme omytý špenát a chvíli podusíme. Odstavíme z pánve a vmícháme vypeckované olivy, rozdrobenou fetu a rajčata.
  • 3
    Pánev vrátíme na plotnu, vlijeme vaječnou směs a zvolna smažíme 10-15 minut. Okraje omelety lehce odhrnujeme od stěn pánve.
  • 4
    Téměř hotovou omeletu vložíme na 5 minut pod rozpálený gril dopečeme dozlatova.
  • 5
    Očištěné, rozpůlené papriky grilujeme, až slupka ztmavne. Po vychladnutí papriku oloupeme a umixujeme na pyré.
  • 6
    Omeletu nakrájíme na porce a přelijeme paprikovým pyré.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.