Špenátová polévka s rýží a jogurtem

45 min.
Egypt

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Zdravý špenát posekáme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, pažitku a petrželku nasekáme na jemno.
  • 2
    Do jogurtu vmícháme vejce, pažitku, petrželku a česnek. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme špenát, rýži, orestujeme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 20 minut, až bude rýže měkká. Polévku odstavíme, mimo oheň v polévce rozmícháme jogurtovou směs.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.