Špenátová polévka s rýží a jogurtem
45 min.
Ingredience
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 400mililitrůJogurt bílý
- 120gramůCibule
- 1000mililitrůVoda pitná
- 100gramůRýže loupaná
- 1kusVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůPažitka
- 20gramůPetržel - nať
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Zdravý špenát posekáme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, pažitku a petrželku nasekáme na jemno.
- 2Do jogurtu vmícháme vejce, pažitku, petrželku a česnek. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme špenát, rýži, orestujeme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 20 minut, až bude rýže měkká. Polévku odstavíme, mimo oheň v polévce rozmícháme jogurtovou směs.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.