Špenátovo-bylinková roláda
50 min.
Ingredience
- Na náplň
- 55gramůOlivy bez pecky
- 55gramůKapie
- 55gramůRajčata sušená sterilovaná
- 150gramůTvaroh jemný
- 2lžíceSmetana kyselá
- 2kusyLilek
- 2lžíceStrouhanka
- 1hrstBazalka
- 2lžíceOlej olivový
- Na roládu
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3lžíceSmetana na vaření
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžičkaBazalka
- 4lžíceSýr Eidam cihla 30%
- 2kusyVejce slepičí
- 455gramůŠpenát listový čerstvý
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 190˚C. Formu vymažeme olejem a zatím odložíme. Špenát omyjeme, dáme do mikrovlnné trouby změknout, vymačkáme z něj vodu a nasekáme na kousky.
- 2Do mísy dáme nasekaný špenát, přidáme muškátový oříšek, petrželovou nať, lístky bazalky, máslo, smetana na vaření, žloutky, eidam, osolíme, opepříme a důkladně smícháme. Bílky našleháme do pěny a přimícháme do špenátového těsta. Vlijeme do formy, uhladíme a pečeme 12 - 15 minut, až je těsto pevné.
- 3Na dřevěný vál položíme utěrku, vyklopíme na ni těsto z formy a necháme vychladnout, abychom ho mohli po vychladnutí rozválet.
- 4Olivy, kapii a rajčata nasekáme najemno a smícháme s tvarohem, solí, pepřem, zakysanou smetanou, sušenými rajčaty, strouhankou, hrstí bazalky a olivovým olejem. Lilky osolíme a opepříme.
- 5Špenátové těsto potřeme tvarohovou náplní, navrch poklademe lilky. Roládu z delší strany sbalíme a pomůžeme si utěrkou. Zabalenou v utěrce ji dáme do lednice cca na 5 hodin odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.