Špenátovo-bylinková roláda

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 190˚C. Formu vymažeme olejem a zatím odložíme. Špenát omyjeme, dáme do mikrovlnné trouby změknout, vymačkáme z něj vodu a nasekáme na kousky.
  • 2
    Do mísy dáme nasekaný špenát, přidáme muškátový oříšek, petrželovou nať, lístky bazalky, máslo, smetana na vaření, žloutky, eidam, osolíme, opepříme a důkladně smícháme. Bílky našleháme do pěny a přimícháme do špenátového těsta. Vlijeme do formy, uhladíme a pečeme 12 - 15 minut, až je těsto pevné.
  • 3
    Na dřevěný vál položíme utěrku, vyklopíme na ni těsto z formy a necháme vychladnout, abychom ho mohli po vychladnutí rozválet.
  • 4
    Olivy, kapii a rajčata nasekáme najemno a smícháme s tvarohem, solí, pepřem, zakysanou smetanou, sušenými rajčaty, strouhankou, hrstí bazalky a olivovým olejem. Lilky osolíme a opepříme.
  • 5
    Špenátové těsto potřeme tvarohovou náplní, navrch poklademe lilky. Roládu z delší strany sbalíme a pomůžeme si utěrkou. Zabalenou v utěrce ji dáme do lednice cca na 5 hodin odležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.