Špíz z vepřové panenky
75 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová panenka
- 150gramůSlanina vepřová
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyCibule
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 1kusFeferony
- 50gramůPetržel - nať
- 2lžíceOlej sezamový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5špetkySůl
- 2lžíceOlej slunečnicový
- Na lupínky
- Na přílohu
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyPaprika bílá
- 1kusRajčata
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1,5špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
28 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou panenku rozkrájíme na plátky a ty ještě rozdělíme na čtyři díly. Maso opepříme a osolíme. Zakapeme sezamovým olejem. Stroužky česneku oloupeme a nasekáme nadrobno. Nadrobno nakrájíme feferonku a nasekáme petrželku. Oloupeme si cibuli a rozdělíme ji na jednotlivé lodičky. Omyté papriky pokrájíme na středně velké kousky. Na plátky pokrájíme slaninu.
- 2Brambory pokrájíme na plátky a usmažíme je na pánvi ve vyšší vrstvě oleje. Poklademe na ubrousek a vysajeme z bramborových plátků tuk a odložíme je stranou.
- 3Přichystáme si grilovací jehly. Napichujeme na ně střídavě maso, papriku, cibuli, slaninu, lehce potřeme olejem a grilujeme.
- 4Na závěr si připravíme přílohu. Jednu bílou papriku, oloupanou cibuli, nakrájenou na kousky a rajče rozkrájíme na kousky, podusíme jako na lečo. Odložíme si směs na lečo stranou. Druhou cibuli oloupeme a nasekáme na kousky. Omyjeme červenou a žlutou papriku a nakrájíme na proužky. Stroužky česneku oloupeme a pokrájíme na plátky. Všechnu zeleninu orestujeme. Posypeme sladkou a pálivou paprikou a posolíme. Zeleninovou směs promícháme s usmaženými bramborovými lupínky. Servírujeme se špízem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.