Špízy s bylinkovým dipem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
33 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oba druhy masa umeleme a dáme do mísy. Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je nadrobno. Papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Nakládané okurky nakrájíme nadrobno. Petrželku opláchneme a nasekáme najemno.
  • 2
    K mletému masu přidáme 1 nasekanou cibuli, česnek, papriku, okurky, petrželku a cayenský pepř. Vše osolíme, opepříme, důkladně promícháme a vypracujeme hladkou hmotu. Z hmoty vytvarujeme menší válečky a po 3 je napíchneme na špízy.
  • 3
    Špízy s mletým masem opékáme pod horkým grilem 15 minut, v průběhu opékání je několikrát otočíme.
  • 4
    Zbytek nasekané cibule smícháme s bylinkami, jogurtem a zakysanou smetanou, osolíme a opepříme. Bylinkový dip podáváme ke špízům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.