Špízy s bylinkovým dipem
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 300gramůTelecí maso přední
- 300gramůVepřové maso libové
- 1lžičkaPažitka
- 1kusPaprika červená
- 1kusPetržel - nať
- 1lžičkaPepř cayenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKerblík
- 250gramůJogurt bílý
- 250gramůZakysaná smetana
- 1stroužekČesnek
- 2kusyOkurky nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
33 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Oba druhy masa umeleme a dáme do mísy. Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je nadrobno. Papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Nakládané okurky nakrájíme nadrobno. Petrželku opláchneme a nasekáme najemno.
- 2K mletému masu přidáme 1 nasekanou cibuli, česnek, papriku, okurky, petrželku a cayenský pepř. Vše osolíme, opepříme, důkladně promícháme a vypracujeme hladkou hmotu. Z hmoty vytvarujeme menší válečky a po 3 je napíchneme na špízy.
- 3Špízy s mletým masem opékáme pod horkým grilem 15 minut, v průběhu opékání je několikrát otočíme.
- 4Zbytek nasekané cibule smícháme s bylinkami, jogurtem a zakysanou smetanou, osolíme a opepříme. Bylinkový dip podáváme ke špízům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.