Špízy s marinádou a salsou
95 min.
Ingredience
- 2lžíceKečup
- 3lžíceMed včelí
- 3kusyBroskve
- 1lžíceOlej olivový
- 0,67šálekJogurt bílý
- 1kusBazalka
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 3lžíceHořčice
- 1kusČesnek
- 3kusyKuřecí prsa
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaTabasco
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
8 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme marinádu směsí hořčice, medu, jedné lžíce olivového oleje, kečupu, tabasca, jednoho prolisovaného stroužku česneku, tymiánu a tří lístků bazalky. Špejle na špízy na deset minut položíme do horké vody. Kuřecí nakrájíme na kostky, okořeníme a napícháme na špejle. Vložíme je do marinády a uložíme na hodinu do ledničky, občas otočíme.
- 2Broskve, vařené třicet sekund v horké vodě, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky, smícháme s jogurtem a šťávou, opepříme a postavíme na chvíli do ledničky.
- 3Špízy grilujeme potřené polovinou marinády, dokud se maso nepropeče. Podáváme se salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.