Srnčí kýta na víně

290 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1240 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
87 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso necháme 2-3 dny uležet v marinádě a v průběhu často otáčíme. Naložené maso vyjmeme, osušíme, zaprášíme moukou a na rozpáleném másle v pekáči opečeme ze všech stran dohněda. Přidáme nakrájenou cibuli, vývar, 250 ml marinády, červené víno a cukr. Pekáč zakryjeme a pečeme velmi pomalu 4 hodiny, dokud maso není měkké, hojně podléváme vývarem. Hotové maso vyjmeme, šťávu přecedíme, zahustíme moukou a povaříme. Nakonec vlijeme kyselou smetanu, dosolíme, dopepříme a maso nakrájené na plátky můžeme vložit do omáčky nebo servírujeme obojí zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.