Srnčí kýta na víně
290 min.
Ingredience
- 800gramůSrnčí kýta
- 250mililitrůSmetana zakysaná 14%
- 1litrHovězí vývar základní
- 250gramůMáslo čerstvé
- 3decilitryVíno červené
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 15gramůCukr krupice
- 1kusCibule
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- Na marinádu
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1240 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
87 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso necháme 2-3 dny uležet v marinádě a v průběhu často otáčíme. Naložené maso vyjmeme, osušíme, zaprášíme moukou a na rozpáleném másle v pekáči opečeme ze všech stran dohněda. Přidáme nakrájenou cibuli, vývar, 250 ml marinády, červené víno a cukr. Pekáč zakryjeme a pečeme velmi pomalu 4 hodiny, dokud maso není měkké, hojně podléváme vývarem. Hotové maso vyjmeme, šťávu přecedíme, zahustíme moukou a povaříme. Nakonec vlijeme kyselou smetanu, dosolíme, dopepříme a maso nakrájené na plátky můžeme vložit do omáčky nebo servírujeme obojí zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.