Stašská bramborová polévka

55 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby promyjeme v sítu pod studenou vodou, dáme do misky a zalijeme asi 2 dl vody. Necháme je namočené 15-20 minut. Očistíme a omyjeme mrkev, celer, petržel, kedlubnu, květák a cibuli. Oloupeme a omyjeme brambory. Všechnu zeleninu pokrájíme na kostičky, dáme do hrnce, zalijeme vodou (1.2 dl), přidáme scezené houby, sůl, kmín a pomalu vaříme 15-20 minut.
  • 2
    Mezitím v pánvi na másle usmažíme z hladké mouky světlou jíšku. Omyjeme petrželku a rajče s libečkem. Libečkovou nať a rozkrojené rajče dáme do polévky během vaření. Petrželku drobně pokrájíme a odložíme do misky. Oloupaný česnek utřeme.
  • 3
    Když je zelenina měkká, přimícháme jíšku a společně vaříme asi 2 minuty, přidáme majoránku a vaříme další 3-4 minuty. Polévku dochutíme solí, pepřem a odstavíme z plotny. Nakonec přimícháme česnek, petrželku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.