Šťavnaté jehněčí filety

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
29 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nařízneme rajčata křížem, přelijeme vroucí vodou, zchladíme, oloupeme, odstraníme zbytky po stopkách a dužinu nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme, podélně nakrájíme na plátky. Bylinky opláchneme a osušíme. Jehněčí filety krátce opláchneme studenou vodou a dobře osušíme.
  • 2
    Rozpálíme teflonovou pánev s olejem, vložíme maso, přidáme všechny bylinky a filety, opečeme po každé straně 5 - 7 minut. Přidáme napřed plátky česneku a po 2 - 3 minutách kostky rajčat. Zalijeme octem, povaříme 4 - 5 minut. Maso osolíme a opepříme. Odstraníme snítky bylinek, dle chuti zjemníme omáčku olivovým olejem. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.