Šťavnaté jehněčí filety
30 min.
Ingredience
- 400gramůRajčata
- 4stroužkyČesnek
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusBazalka
- 1kusPetržel - nať
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 2lžíceBalsamico ocet
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaOlej olivový
- 700gramůJehněčí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
29 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nařízneme rajčata křížem, přelijeme vroucí vodou, zchladíme, oloupeme, odstraníme zbytky po stopkách a dužinu nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme, podélně nakrájíme na plátky. Bylinky opláchneme a osušíme. Jehněčí filety krátce opláchneme studenou vodou a dobře osušíme.
- 2Rozpálíme teflonovou pánev s olejem, vložíme maso, přidáme všechny bylinky a filety, opečeme po každé straně 5 - 7 minut. Přidáme napřed plátky česneku a po 2 - 3 minutách kostky rajčat. Zalijeme octem, povaříme 4 - 5 minut. Maso osolíme a opepříme. Odstraníme snítky bylinek, dle chuti zjemníme omáčku olivovým olejem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.