Steaky se salsou verde
20 min.
Ingredience
- 800gramůVepřové kotlety
- 150mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 4gramyPepř zelený mletý
- Na salsu
- 80gramůPetržel kudrnka
- 40gramůMáta
- 40gramůBazalka
- 40gramůPažitka
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůOlivy zelené
- 20gramůKapary
- 40gramůAnčovičky konzervované
- 5gramůHořčice
- 10mililitrůOcet vinný
- 150mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1071 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
95 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
255 mg
Postup přípravy
- 1Vepřové kotlety naklepeme, potřeme olejem smíchaným se solí a zeleným pepřem a grilujeme 10 minut z obou stran za průběžného otáčení a natírání olejem.
- 2Mezitím si připravíme salsu verde. Do mixéru vložíme nejprve bylinky, potom zbytek potřebných surovin a umixujeme dohladka. Podáváme grilované steaky ozdobně přelité salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.