Steaky ze svíčkové s rajčaty a olivami

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
9 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kusy a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Cibuli a česnek zbavíme slupek, pokrájíme na drobné kousky, rajčata omyjeme, pokrájíme na drobné kostičky.
  • 2
    Brambory uvaříme do měkka, poté slijeme. Rozšťoucháme je na kaši, přidáme mléko, máslo, dochutíme solí a pepřem. Polovinu oleje rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli a česnek, smažíme 3 minuty, vmícháme rajčata, olivy a cukr, smažíme na mírném plameni 4 minuty. Dochutíme solí, pepřem a oreganem. Zbytek oleje rozpálíme v druhé pánvi, osmažíme na něm steaky po dobu cca 4 minut z každé strany. Maso servírujeme přelité rajčatovou omáčkou se šťouchanými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.