Studená polévka z pečených paprik

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
39 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
15 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené červené papriky lehce potřeme olejem a ze všech stran je ogrilujeme. Ještě teplé vložíme do igelitového sáčku a necháme zapařit. Potom papriky oloupeme a spolu s okurkou, cibulí, česnekem, rajčatovou šťávou, bazalkou, vývarem a olejem rozmixujeme na pyré. se zbylými surovinami rozmixujeme na pyré. Ochutíme tabascem, balsamicem, solí a pepřem. Poté polévku necháme dobře vychladit.
  • 2
    Mezitím připravíme vložku z avokáda a pečených krevet. Oloupané avokádo zbavíme pecky a rozmělníme vidličkou, osolíme, opepříme a podle chuti zakápneme citronovou šťávou. Krevety propíchneme větvičkou rozmarýnu, osolíme a po obou stranách opečeme na pánvi. Na dno hlubokého talíře dáme avokádo a krevety, (můžeme přidat i jemně nakrájený římský salát), do talíře nalijeme vychlazenou polévku a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.