Studená polévka z pečených paprik
30 min.
Ingredience
- 1200gramůPaprika červená
- 300gramůOkurka salátová
- 100gramůCibule červená
- 3stroužkyČesnek
- 100mililitrůRajčatová šťáva
- 700mililitrůVývar zeleninový
- 100mililitrůOlej olivový
- 1lžíceBazalka
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusAvokádo
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 4kusyRozmarýn čerstvý
- 0,5lžičkaTabasco
- 0,5lžičkaBalsamico ocet
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
39 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
15 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené červené papriky lehce potřeme olejem a ze všech stran je ogrilujeme. Ještě teplé vložíme do igelitového sáčku a necháme zapařit. Potom papriky oloupeme a spolu s okurkou, cibulí, česnekem, rajčatovou šťávou, bazalkou, vývarem a olejem rozmixujeme na pyré. se zbylými surovinami rozmixujeme na pyré. Ochutíme tabascem, balsamicem, solí a pepřem. Poté polévku necháme dobře vychladit.
- 2Mezitím připravíme vložku z avokáda a pečených krevet. Oloupané avokádo zbavíme pecky a rozmělníme vidličkou, osolíme, opepříme a podle chuti zakápneme citronovou šťávou. Krevety propíchneme větvičkou rozmarýnu, osolíme a po obou stranách opečeme na pánvi. Na dno hlubokého talíře dáme avokádo a krevety, (můžeme přidat i jemně nakrájený římský salát), do talíře nalijeme vychlazenou polévku a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.