Sušená treska na zelenině s olivami
70 min.
Ingredience
- 500gramůTreska sušená
- 500gramůBrambory
- 4kusyRajčata
- 3kusyCeler řapíkatý
- 3kusyCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 5lžicOlej olivový
- 50gramůOlivy zelené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaRozmarýn sušený
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 6stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Tresku necháme 2-3 dny namáčet ve vodě, občas vodu vyměníme.
- 2Brambory ve slupce vaříme 20-25 minut doměkka, slijeme a necháme vychladnout. V hrnci převaříme vodu, odstavíme a na 15 minut do ní namočíme tresku. Poté vyjmeme a necháme okapat. Vývar odložíme stranou.
- 3Rybu nakrájíme na malé kousky, odstraníme kosti a kůži. Troubu předehřejeme na 225 °C. Oloupeme brambory, rajčata nakrájíme na kousky, papriku a celer očistíme a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme. Slaninu rozkrájíme na tenké nudličky.
- 4Rozpálíme 4 lžíce olivového oleje a osmahneme na něm nejdříve slaninu. Přidáme cibuli a česnek, krátce orestujeme. Vmícháme rajčata, papriku a celer, cca 5 minut podusíme. Přidáme rozpůlené olivy, směs ochutíme solí a pepřem.
- 5Zbytkem oleje vymažeme pekáček. Rozložíme do něj na plátky nakrájené brambory, na ně kousky masa, posypeme pepřem a sušenými bylinkami. Navrch navrstvíme zeleninu. Pečeme na střední liště trouby cca 25-30 minut. Mezitím občas pokapeme vývarem.
- 6Posypeme nasekaným koriandrem, pokrm podáváme v pekáčku. Jako přílohu můžeme použít čerstvý bílý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.