Sváteční chlebíček

150 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
33 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vaříme rýži ve slané vodě 30–35 minut doměkka. Procedíme ji.
  • 2
    Na houby nalijeme vroucí vodu a necháme je 30 minut namočené.
  • 3
    Scedíme houby, propláchneme je pod tekoucí vodou a osušíme protřepáním. Jemně je nakrájíme.
  • 4
    Ve woku rozpustíme máslo, přidáme strouhanou mrkev, nasekanou cibuli a drcený česnek a 5 minut za občasného míchání smažíme. Přidáme houby, rýži, hříbky, petrželku a rozmarýn a podusíme doměkka. Směs rozmixujeme v mixéru. Vmícháme opražené nasekané ořechy, piniové oříšky, strouhaný sýr, vejce, podle chuti sůl a pepř.
  • 5
    Chlebíčkovou formu lehce vymažeme olejem, dáme do ní směs a upravíme povrch. Přikryjeme fólií a pečeme půldruhé hodiny v troubě na 190 °C, až je povrch pevný. Vyklopíme, nakrájíme a ozdobíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.