Sváteční chlebíček
150 min.
Ingredience
- 75gramůHnědá rýže
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 15gramůHouby sušené
- 30gramůMáslo čerstvé
- 120gramůMrkev kořen
- 80gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 125gramůOřechy vlašské
- 125gramůOřechy para
- 60gramůOříšky piniové
- 175gramůSýr Čedar
- 1kusVejce slepičí
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 350mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
33 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vaříme rýži ve slané vodě 30–35 minut doměkka. Procedíme ji.
- 2Na houby nalijeme vroucí vodu a necháme je 30 minut namočené.
- 3Scedíme houby, propláchneme je pod tekoucí vodou a osušíme protřepáním. Jemně je nakrájíme.
- 4Ve woku rozpustíme máslo, přidáme strouhanou mrkev, nasekanou cibuli a drcený česnek a 5 minut za občasného míchání smažíme. Přidáme houby, rýži, hříbky, petrželku a rozmarýn a podusíme doměkka. Směs rozmixujeme v mixéru. Vmícháme opražené nasekané ořechy, piniové oříšky, strouhaný sýr, vejce, podle chuti sůl a pepř.
- 5Chlebíčkovou formu lehce vymažeme olejem, dáme do ní směs a upravíme povrch. Přikryjeme fólií a pečeme půldruhé hodiny v troubě na 190 °C, až je povrch pevný. Vyklopíme, nakrájíme a ozdobíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.