Sváteční kuře na zelenině
115 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 170gramůSýr Feta
- 40gramůRajčata
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kilogramBrambory
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 3kusyCuketa
- 30mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10stroužkůČesnek
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1012 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
61 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvolníme kůži na prsou a vytvoříme velkou kapsu na nádivku.
- 2Rozmarýn nakrájíme nadrobno, smícháme se sýrem feta, pastou ze sušených rajčat a máslem a vzniklou nádivkou vyplníme kapsu na kuřeti. Kuře pečeme v troubě na 190 °C zhruba 1 a 1/2 hodiny zakryté alobalem. Po 40 minutách pečení přidáme ke kuřeti zeleninu (česnek rozebereme na stroužky). Zeleninu pokapeme olejem, zastrkáme do ní několik snítek rozmarýnu, osolíme ji a opepříme. Ke konci pečení odstraníme alobal, aby vznikla zlatá kůrčička.
- 3Kuře upravíme na mísu a obložíme zeleninou. Z pekáče odebereme tuk a do šťávy vnícháme mouku. Povaříme 2 minuty, potom šťávu postupně zředíme vývarem. Přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí. Omáčku procedíme a podáváme ke kuřeti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.