Sváteční kuře na zelenině

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1012 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
61 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve uvolníme kůži na prsou a vytvoříme velkou kapsu na nádivku.
  • 2
    Rozmarýn nakrájíme nadrobno, smícháme se sýrem feta, pastou ze sušených rajčat a máslem a vzniklou nádivkou vyplníme kapsu na kuřeti. Kuře pečeme v troubě na 190 °C zhruba 1 a 1/2 hodiny zakryté alobalem. Po 40 minutách pečení přidáme ke kuřeti zeleninu (česnek rozebereme na stroužky). Zeleninu pokapeme olejem, zastrkáme do ní několik snítek rozmarýnu, osolíme ji a opepříme. Ke konci pečení odstraníme alobal, aby vznikla zlatá kůrčička.
  • 3
    Kuře upravíme na mísu a obložíme zeleninou. Z pekáče odebereme tuk a do šťávy vnícháme mouku. Povaříme 2 minuty, potom šťávu postupně zředíme vývarem. Přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí. Omáčku procedíme a podáváme ke kuřeti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.