Svíčková s pikantní náplní a citronovými bramborami
60 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstOříšky piniové
- 300gramůSýr Feta
- 1kusOkurka salátová
- 800gramůHovězí svíčková
- 1kusOregano čerstvé
- 1špetkaSůl
- 600mililitrůJogurt bílý
- 600gramůBrambory
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
17 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Svíčkovou podélně nařízneme.
- 2Špenát omyjeme, spaříme vroucí vodou a ihned zchladíme studenou. Nasekáme najemno, smícháme s nasekaným oreganem, kostičkami sýra a piniovými oříšky. Ochutíme solí, pepřem a směs rozložíme na maso.
- 3Plát srolujeme, spíchneme jehlami, potřeme olejem a na středním ohni 25-30min grilujeme v troubě pod grilem. Poté necháme maso zabalené v alobalu ještě 15min stát.
- 4Brambory oškrábeme, povaříme v osolené vodě 10min, scedíme, dáme do pekáčku, pokapeme citronovu šťávou, olejem a opečeme dozlatova.
- 5Mezitím připravíme salát z nastrouhaných okurek, česneku, jogurtu a špetky soli.
- 6Maso podáváme nakrájené na plátky, s bramborami a salátem tzatziki.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.