Svíčková s pikantní náplní a citronovými bramborami

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
17 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Svíčkovou podélně nařízneme.
  • 2
    Špenát omyjeme, spaříme vroucí vodou a ihned zchladíme studenou. Nasekáme najemno, smícháme s nasekaným oreganem, kostičkami sýra a piniovými oříšky. Ochutíme solí, pepřem a směs rozložíme na maso.
  • 3
    Plát srolujeme, spíchneme jehlami, potřeme olejem a na středním ohni 25-30min grilujeme v troubě pod grilem. Poté necháme maso zabalené v alobalu ještě 15min stát.
  • 4
    Brambory oškrábeme, povaříme v osolené vodě 10min, scedíme, dáme do pekáčku, pokapeme citronovu šťávou, olejem a opečeme dozlatova.
  • 5
    Mezitím připravíme salát z nastrouhaných okurek, česneku, jogurtu a špetky soli.
  • 6
    Maso podáváme nakrájené na plátky, s bramborami a salátem tzatziki.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.