Sýrové smaženky s uzeným masem a bylinkami

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
46 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli drobně pokrájíme a v pánvi na sádle osmažíme dorůžova. Přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem, stále mícháme dohladka a necháme přejít varem.
  • 2
    Uzené maso pokrájíme na kousky a pomeleme nahrubo na masovém strojku. Dáme ho do větší mísy. Omyjeme petrželovou, libečkovou a celerovou nať, drobně bylinky pokrájíme a přidáme k masu. Přidáme prolisovaný česnek, žloutky, špetku muškátového květu, nastrouhaný sýr (50 g) a strouhanku. Nakonec přidáme cibulovou jíšku, podle chuti směs dosolíme opepříme a důkladně směs promícháme.
  • 3
    Do misky dáme bílky, které rozšleháme. Do druhé misky nasypeme jemnou strouhanku. Lžíci nabíráme masovou směs, ze které vytvoříme malé smaženky o síle asi 2 cm.
  • 4
    V pánvi rozpálíme olej na správnou teplotu. Smaženky obalíme v bílcích, do kterých jsme zamíchali jemně nastrouhaný sýr (50 g), potom ve strouhance a smažíme z každé strany dozlatova (1-2 minuty).
  • 5
    Smaženky necháme okapat na papírové utěrce a okapané hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.