Sýrové smaženky s uzeným masem a bylinkami
40 min.
Ingredience
- Masová směs
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrMléko polotučné
- 500gramůVepřová uzená plec
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceCeler - nať
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaMuškátový květ
- 4lžíceStrouhanka
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžícePepř černý mletý
- 50gramůSýr Čedar
- 1lžíceLibeček
- 1lžíceSádlo škvařené
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- Na obalení
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 4lžíceStrouhanka
- 50gramůSýr Čedar
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
46 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli drobně pokrájíme a v pánvi na sádle osmažíme dorůžova. Přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem, stále mícháme dohladka a necháme přejít varem.
- 2Uzené maso pokrájíme na kousky a pomeleme nahrubo na masovém strojku. Dáme ho do větší mísy. Omyjeme petrželovou, libečkovou a celerovou nať, drobně bylinky pokrájíme a přidáme k masu. Přidáme prolisovaný česnek, žloutky, špetku muškátového květu, nastrouhaný sýr (50 g) a strouhanku. Nakonec přidáme cibulovou jíšku, podle chuti směs dosolíme opepříme a důkladně směs promícháme.
- 3Do misky dáme bílky, které rozšleháme. Do druhé misky nasypeme jemnou strouhanku. Lžíci nabíráme masovou směs, ze které vytvoříme malé smaženky o síle asi 2 cm.
- 4V pánvi rozpálíme olej na správnou teplotu. Smaženky obalíme v bílcích, do kterých jsme zamíchali jemně nastrouhaný sýr (50 g), potom ve strouhance a smažíme z každé strany dozlatova (1-2 minuty).
- 5Smaženky necháme okapat na papírové utěrce a okapané hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.