Sýrový sendvič Muffuletta
60 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 75gramůCeler řapíkatý
- 1kusMrkev kořen
- 0,12litrOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůOlivy zelené
- 30gramůOlivy černé
- 1lžíceKapary
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaChilli paprička sušená
- 0,5lžičkaFenyklová semínka
- 6lžicOlej olivový
- 125gramůMozzarella
- 100gramůSýr Provolone
- 100gramůMortadella
- 75gramůSalám Poličan
- 100gramůKvěták
- 4stroužkyČesnek
- 1plátekChléb Pita
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
42 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a česnek oloupeme, papriku, květák a celer omyjeme a vše nakrájíme na malé kousky. V hrnci svaříme ocet s 0,5 litrem vody a lžící solí, přidáme připravenou zeleninu a krátce cca 1 min povaříme. Hrnec odstavíme a necháme cca 30 min chladnout.
- 2Slijeme a zeleninu necháme okapat na cedníku. Smícháme ji s olivami nakrájenými na kolečka, kapary, sušeným oreganem, mletými chilli papričkami a fenyklem. Ochutíme solí a pepřem.
- 3Nakonec postupně vmícháme olivový olej a necháme min. 2 hod odstát při pokojové teplotě.
- 4Chlebovou placku rozřízneme, na spodní díl rozložíme polovinu salátu, na něj navrstvíme plátky jednotlivých sýrů a salám. Navrch dáme zbytek salátu. Přiložíme horní polovinou chlebové placky, pokapanou olejem ze salátu, stiskneme a nakrájíme na čtvrtiny. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.