Tagliatelle s bylinkami

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
867 mg
Cukr
367 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lístky rozmarýnu a petržele nasekáme spolu s lístky máty, šalvěje a bazalky.
  • 2
    V pánvi necháme zpěnit olej s polovinou množství másla. Osmahneme šalotku, česnek nakrájený na drobné kousky a mleté chilli papričky. Za stálého míchání smažíme na velmi mírném ohni 3 minuty.
  • 3
    Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.
  • 4
    Do pánve přimícháme nakrájené bylinky a bobkový list. Mícháme a smažíme další 3 minuty. Poté dolijeme bílým vínem a zvýšíme teplotu. Vaříme na prudkém ohni 2 minuty, až se tekutina mírně vyvaří. Snížíme teplotu, přilijeme zeleninový vývar a povaříme 2 minuty.
  • 5
    Z pánve odstraníme bobkový list. Uvařené těstoviny slijeme a přimícháme k bylinkám na pánvi.
  • 6
    Těstoviny s bylinkami smícháme ještě s máslem a znovu promícháme. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.