Tagliatelle s bylinkami
35 min.
Ingredience
- 1špetkaRozmarýn čerstvý
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžíceMáta
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1hrstBazalka
- 1kusŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaChilli paprička sušená
- 400gramůTagliatelle
- 1kusBobkový list
- 120mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
867 mg
Cukr
367 mg
Postup přípravy
- 1Lístky rozmarýnu a petržele nasekáme spolu s lístky máty, šalvěje a bazalky.
- 2V pánvi necháme zpěnit olej s polovinou množství másla. Osmahneme šalotku, česnek nakrájený na drobné kousky a mleté chilli papričky. Za stálého míchání smažíme na velmi mírném ohni 3 minuty.
- 3Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.
- 4Do pánve přimícháme nakrájené bylinky a bobkový list. Mícháme a smažíme další 3 minuty. Poté dolijeme bílým vínem a zvýšíme teplotu. Vaříme na prudkém ohni 2 minuty, až se tekutina mírně vyvaří. Snížíme teplotu, přilijeme zeleninový vývar a povaříme 2 minuty.
- 5Z pánve odstraníme bobkový list. Uvařené těstoviny slijeme a přimícháme k bylinkám na pánvi.
- 6Těstoviny s bylinkami smícháme ještě s máslem a znovu promícháme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.