Tahínový dip s lilkem

45 min.
Egypt

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky propícháme ze všech stran vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 250 stupňů C cca 30 min doměkka. Necháme vychladnout.
  • 2
    Mezitím oloupeme česnek a nasekáme nahrubo.
  • 3
    Lilky podélně rozřízneme a lžící vydlabeme dužinu. V mixéru ji rozmixujeme společně s česnekem, citronovou šťávou a lžící olivového oleje na hladkou kaši. Vmícháme omáčku Tahina, ochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Dip dáme do mísy, zakryjeme a necháme 2 hodiny vychladit v lednici. Před podáváním pokapeme zbytkem oleje, dozdobíme nasekanou petrželkou a olivami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.