Tahínový dip s lilkem
45 min.
Ingredience
- 700gramůLilek
- 3lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOlej olivový
- 3lžíceOmáčka Tahini
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceOlivy černé
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Lilky propícháme ze všech stran vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 250 stupňů C cca 30 min doměkka. Necháme vychladnout.
- 2Mezitím oloupeme česnek a nasekáme nahrubo.
- 3Lilky podélně rozřízneme a lžící vydlabeme dužinu. V mixéru ji rozmixujeme společně s česnekem, citronovou šťávou a lžící olivového oleje na hladkou kaši. Vmícháme omáčku Tahina, ochutíme solí a pepřem.
- 4Dip dáme do mísy, zakryjeme a necháme 2 hodiny vychladit v lednici. Před podáváním pokapeme zbytkem oleje, dozdobíme nasekanou petrželkou a olivami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.