Telecí koleno á la bažant
105 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyTelecí koleno
- 50gramůSlanina vepřová
- 2kusyBobkový list
- 100gramůPetržel kořen
- 5kusůNové koření celé
- 5kusůPepř černý celý
- 2špetkySaturejka
- 2špetkyTymián čerstvý
- 2lžičkySůl
- 40mililitrůOlej olivový
- 400gramůRýže dušená
- 2kusyJalovec
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMrkev kořen
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
867 kcal
Bílkoviny
103 g
Tuky
31 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kolena vložíme do hrnce s vodou, osolíme a povaříme 30 minut. Maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a zatím necháme stranou.
- 2V hrnci rozpálíme olej, vložíme kostičky slaniny, krátce orestujeme, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou petržel, mrkev, prolisovaný česnek. Podusíme 3 minuty, přidáme telecí maso i s kostmi, ochutíme bobkovým listem, jalovcem, novým kořením, pepřem, saturejkou a tymiánem. Podlijeme vývarem z kolen a dusíme 15 minut.
- 3Vše přendáme do pekáčku, vyndáme kosti, zaprášíme moukou a pečeme asi 20 minut. Podle potřeby podléváme vývarem z kolen.
- 4Maso rozdělíme na talíře, šťávu přecedíme a přelijeme porce masa. Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.