Telecí koleno á la bažant

105 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
867 kcal
Bílkoviny
103 g
Tuky
31 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kolena vložíme do hrnce s vodou, osolíme a povaříme 30 minut. Maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a zatím necháme stranou.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, vložíme kostičky slaniny, krátce orestujeme, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou petržel, mrkev, prolisovaný česnek. Podusíme 3 minuty, přidáme telecí maso i s kostmi, ochutíme bobkovým listem, jalovcem, novým kořením, pepřem, saturejkou a tymiánem. Podlijeme vývarem z kolen a dusíme 15 minut.
  • 3
    Vše přendáme do pekáčku, vyndáme kosti, zaprášíme moukou a pečeme asi 20 minut. Podle potřeby podléváme vývarem z kolen.
  • 4
    Maso rozdělíme na talíře, šťávu přecedíme a přelijeme porce masa. Podáváme s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.