Telecí na olivách
105 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyTelecí plec
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 180gramůPaprika červená
- 180gramůPaprika zelená
- 180gramůPaprika žlutá
- 250mililitrůVíno bílé
- 500gramůRajčata
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 60gramůOlivy černé
- 10gramůPetržel - nať
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rozpálíme olej, přidáme kostky masa, potřené polovinou česneku a 5-7 minut je dohněda smažíme. Maso vyndáme a odložíme stranou.
- 2Do pánve vložíme nudličky papriky a 3 minuty je mícháme, až téměř změknou. Vyjmeme je a odložíme stranou.
- 3Do pánve vrátíme maso, vlijeme víno, přidáme rajčata, rajský protlak, zbylý česnek a rozmarýn. Zakryjeme a 1 hodinu podusíme.
- 4Do pánve vrátíme papriky a podusíme ještě 15 minut, aby maso bylo opravdu měkké.
- 5Přidáme olivy a s masem ohřejeme. Pokrm podáváme horký, lehce posypaný petrželkou.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.